Teen Cup

Om Teen Cup

Teen Cup börjar som en breddtävling på klubbnivå men när tävlingen närmar sig finalen ändrar tävlingen karaktär. Då möts endast de som kvalificerat sig genom de tre kvalen i respektive åldersklass och det blir en hård kamp om segern i ”Världens största ungdomstävling i golf”, en tävling som 2020 spelas för 45:e gången.

Teen Cup spelas i fyra steg: Klubbkval – Gruppkval – Regionkval – Riksfinal i fyra åldersklasser för pojkar och flickor födda 2004–2007.

I tävlingens snart 45 år långa historia har många olika framgångsrika golfare tävlat och vunnit, bland andra Liselotte Neumann, Alex Norén, Caroline Hedwall och Peter Hanson. Sammanlagt har alla tidigare vinnare i Teen Cup segrat i 72 tävlingar på PGA-Tour, LPGA-Tour, Ladies European Tour & European Tour (varav en majorseger). De har också sammanlagt deltagit i 14 stycken Solheim-/Rydercup.

Teen Cup har bevisligen fostrat många väldigt framgångsrika golfare. Kanske finns det flera nya stjärnor i årets startfält?

Gå in på Min golf och anmäl er.